Voeding

In de Bijbel verteld God ons hoe we ons lichaam moeten onderhouden en dat het belangrijk is gezond te blijven eten.

Maar naast dat je lichaam goed voedsel nodig heeft, waar het energie en kracht uit haalt om te kunnen functioneren, heb je ook geestelijk goed voedsel nodig.

Geestelijk voedsel; waar voed je je gedachten en je ziel mee?

God wilt jou voeden met vreugde, rust, liefde, blijdschap etc. Dit kan je halen uit de Bijbel, christelijke muziek, door te bidden, uit een preek of andere online bijbelstudies, maar ook uit een mooi christelijk boek (studieboek of roman).

Johannes 6:35 ‘Ik ben het brood dat leven geeft,’ zei Jezus. ‘Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst hebben.’

Matteüs 4:4 Maar Jezus antwoordde en zei: ‘Er staat geschreven: “De mens zal niet van brood alleen leven, maar van elk woord dat uit de mond van God,komt.”’

Hoe werkt dit dan?

Maar met het geestelijke voedsel werkt het eigenlijk een beetje hetzelfde als met het lichamelijke voedsel.  
Elke dag heeft je lichaam eten nodig, om te kunnen functioneren. Dan heb je verschillende soorten voedsel. Een gezonde boterham of avondeten met groenten, of lekker Mac Donalds

Als jij om 17:00 lekker chips, chocola en koekjes gaat eten, dan zit je vol. En heb je geen plek meer in je buik voor een gezonde maaltijd, waar je lichaam alle voedingsstoffen uit haalt. Dus je bent wel gevuld, maar niet gevoed.

Wanneer je je geestelijke gaat vullen, met dingen die niet van God zijn, ben je wel gevuld maar niet gevoed. Dit kunnen bijvoorbeeld verkeerde films zijn, maar ook simpele tv programma’s waar niet perse wat mis mee is. Maar als je dit een paar uur hebt zitten kijken, heb je waarschijnlijk geen zin meer om ook nog lekker ff bijbel te lezen, te bidden of naar een preek te luisteren.

Het is belangrijk om Gods woord te kennen, zodat het je de juiste voeding geeft en je de pijlen van de satan kan herkennen. Omdat je weet dat het geen waarheid is. Zorg er dus voor dat je de Bijbel leest en met God praat daarover. Als je jezelf vult met Zijn waarheid, is het moeilijk voor een leugen om er ook nog bij te komen. Daar is dan geen ruimte meer voor.
Vind je het moeilijk om de bijbel te lezen, of weet je niet precies waar je moet beginnen? Maak dan gebruik van een Bijbels dagboek of bijbelleesrooster.