Waarom deze site?

Even voorstellen

Hai, welkom op deze website!

Ik ben Jonna, 34 jaar oud en al bijna 10 jaar werkzaam in de psychiatrie. Daarnaast geloof ik in de Here Jezus en ga ik ook naar een kerk hier in Zaandam.

Ik heb al aardig wat gezien als het gaat om psychiatrie en de vele stoornissen die er zijn. Maar God heeft me altijd een bewogenheid gegeven voor meiden die worstelen met hun zelfbeeld of strijden tegen een eetstoornis. Er zijn ondertussen al een aantal meiden met een eetstoornis op mijn pad gekomen, en van dichtbij heb ik mogen zien dat Jezus hen heeft bevrijd van de leugens in hun gedachten en ze nu weer op een positieve manier naar zichzelf kunnen kijken. Bovendien is eten nu weer de normaalste zaak van de wereld geworden en kunnen ze zelfs kunnen genieten van een lekkere chocoladereep, Bic Mac of heerlijke lunch. Zonder schuldgevoel of negatieve gedachten!

Hoe is deze site onstaan?

Al een paar jaar geleden was ik onderzoek aan het doen naar eetstoornissen en de geestelijke oorzaak daarachter. Maar hoe ik ook zocht, er is erg weinig over te vinden. Sinds die tijd begon God in mijn hart te spreken dat ik zelf een website op moest gaan zetten. Ik kreeg steeds meer het verlangen om meiden die met deze problemen worstelen, te vertellen hoe het werkelijk zit. En dat er redding is. Dit idee is nooit meer uit m’n hart en hoofd weg gegaan, en steeds vaker werd ik er in bevestigd. Dus zodoende ben ik gaan kijken hoe ik een website moest gaan maken, en alle ideeën in m’n hoofd gaan opschrijven. Samen met een stichting, waar ik goed bevriend mee ben, en waar ook meiden wonen die te maken hebben gehad (en zijn bevrijd/genezen) van een eetstoornis, ben ik mijn ideeën gaan bespreken. Zodoende is deze site beetje bij beetje tot stand gekomen en ben ik nu best een beetje trots op het resultaat.

Visie/Missie

Wat ik al jarenlang hoor van artsen of mensen met een eetstoornis en lees overal, is dat je de eetstoornis wel aardig onder controle kunt krijgen, maar je er mee moet leren leven.

Ik ben het hier niet mee eens. Omdat ik heb gezien dat Jezus meiden echt heeft vernieuwd en bevrijd van deze leugens in hun hoofd. Ik weet zeker dat Hij de enige is dat jou hoop kan geven en jou wilt redden van deze eetstoornis.

Mijn doel met deze site is om deze informatie door te geven aan iedereen die dat wilt horen en nog niet weet wat de ware oorzaak is achter een eetstoornis. Daarnaast is het nog belangrijker; hoe kom je er weer vanaf?

Als jij kampt met een eetstoornis, en je weet niet meer hoe er vanaf kunt komen, je hebt vragen over dit onderwerp of deze website. Schroom dan niet, en klik in de menubalk op ‘contact’. Ik, maar ook ervaringsdeskundigen, kunnen jou uitleg geven, of je op weg helpen om Jezus te leren kennen.

Daarnaast weet ik, dat meiden met een eetstoornis, vaak ook meiden om zich heen hebben die met hetzelfde probleem te maken hebben. Maar als jij de waarheid nu kent, kun je ook andere meiden hiermee helpen.
Geef het stokje door, en deel de link van de website en informatie met deze meiden!