Anoniem

Ik was 14 toen het minder goed met mij begon te gaan. Opeens waren er gedachten over eten en gewicht en ontstond het idee dat ik moest afvallen. Dit werd in een hoog tempo extremer en voordat ik het wist zat ik vast in een eetstoornis. Hoewel ik zelf de ernst van mijn probleem niet inzag, werd ik er steeds meer door beperkt. Ook kwamen er andere problemen bij, zoals een depressie. Waar leeftijdsgenoten zich als puber enorm aan het ontwikkelen waren, stond bij mij alles stil. Alles ging om eten, afvallen en overleven. 

Ik snapte er zelf niks van. Waarom ging het zo mis bij mij? Waarom was ik zo ingewikkeld? Was ik misschien gewoon 1 grote fout in deze wereld? Des te complexer de problemen werden, des te meer het een brei werd in mijn hoofd. Waarom ging dit zo? En hoe moest ik hier ooit uitkomen? 

In de hulpverlening heb ik daar wel een antwoord op gekregen. Namelijk dat ik er vooral mee moest leren omgaan. Maar is dat zo? Inmiddels weet ik van niet en ken ik de echte waarheid. De waarheid dat de Here Jezus mij heeft vrijgezet. Jezus is voor mijn vrijheid aan het kruis gegaan, en sinds ik dát weet, is ALLES veranderd. 

Het is bijna een jaar geleden dat ik tot geloof kwam en mijn wandel met Jezus begon. Ik begon moe, uitgeput en wanhopig. Na de zoveelste poging om mijn leven op te pakken, was ik weer ingestort. Wat ben ik blij dat God toen actie ondernam en mijn nieuwsgierigheid wekte.  Vanaf dat moment leerde ik dat ik het niet meer vanuit mezelf hoef te proberen. Ik kán mezelf niet redden. Ik heb Jezus nodig. Ja, ik ben zwak, maar in Hem ben ik sterk. 

De brei in mijn hoofd met alles wat ik niet begreep, is nu steeds meer duidelijk aan het worden. Ik begrijp waarom dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Door te leren over mijn échte vijand, heb ik al zo ontzettend veel stappen gezet. Ik weet nu dat al die gedachten nooit míjn gedachten zijn geweest. Dat het niet ik was die ondergewicht wilde hebben, dood wilde, mezelf dom en dik en weet ik het wat vond. Ik weet nu dat ik in een verschrikkelijk grote leugen heb geloofd, waarin ik nóóit weer zal geloven. Iedere dag weer ontmasker ik leugens die op mij worden afgevuurd en dat is wat ik zal blijven doen zolang het nodig is. Want ik weet dat God mij prachtig vindt, en dat Hij mij niet zomaar op deze wereld heeft gezet. En ik weet dat de vrijheid van Jezus echte vrijheid is. En daar zal ik niets meer van laten roven. 

Verzet u tegen de duivel en hij zal van u wegvluchten. Jakobus 4:7

Ik moedig iedereen die dit leest aan om op onderzoek uit te gaan. Maak gebruik van de contactgegevens op deze website en laat je verder informeren. Weet dat het niet voor niets is dat je dit leest. Jezus wil ook jou verlossen. Sterker nog, Hij heeft het al gedaan. Nu mag jij het gaan ontvangen en zelf ervaren hoe wonderlijk goed Hij is. Het zal de allerbeste keuze zijn die je ooit gaat maken!